Gevoelige huid

Veel mensen hebben last van een gevoelige huid die snel rood ziet, trekt en huidirritatie vertoond. In onze schoonheidssalon geven wij advies en diverse tips over de juiste gezichtsverzorging bij een (extra) gevoelige, geïrriteerde of snel branderige huid.

Een gevoelige huid is kwetsbaar

Een gevoelige huid voelt vaak schraal aan, vertoont rode vlekjes, bultjes en kan soms jeuken. Vaak is de huid ook snel droog en voelt trekkerig aan, zeker als de huid veel in contact komt met water en zeep. Deze kwetsbare en gevoelige huid is vaak dun en fijn van structuur. Het is belangrijk dat een gevoelige huid alleen wordt verzorgd met de juiste huidverzorgingsproducten om uw huid te voeden, te beschermen en te herstellen.

Een gevoelige huid, de oorzaken

Een gevoelige huid komt vaak voor. Bepaalde weersomstandigheden zoals kou, vorst, wind en veel zon op de huid, kunnen reacties uitlokken en de huid extra gevoelig maken. Daarnaast kunnen uw levensstijl, milieuvervuiling, parfum, alcohol en bepaalde kleurstoffen in cosmetica ook allergische reacties oproepen. Als de huid geïrriteerd raakt wordt deze steeds gevoeliger, vertoont vaak rode vlekken, begint te trekken, jeuken en voelt schraal aan. In een later stadium kan dit ook leiden tot eczeem of andere huidproblemen.

 

Een gevoelige huid door andere factoren

Bepaalde voedingsmiddelen of specifieke ingrediënten kunnen soms ook aanzetten tot een gevoelige huid. De huid kan hierdoor geïrriteerd raken en snel rode vlekjes vertonen, zonder dat het duidelijk is waar dit vandaan komt. Soms wordt een gevoelige huid door een bepaalde huidaandoening veroorzaakt en is het belangrijk om de oorzaak hiervan te achterhalen. Hormoonschommelingen bij vrouwen kunnen ook (tijdelijk) een extra gevoelige huid veroorzaken.

Na het scheren ervaren mannen vaak een trekkerige en geïrriteerde huid. Gelukkig zijn er speciale verzorgingsproducten voor mannen die de gevoelige huid na het scheren weer kalmeren en herstellen.

Uit de praktijk blijkt dat veel vrouwen en mannen niet de juiste huidverzorgingsproducten gebruiken die op hun huidtype is afgestemd. Om uw gevoelige huid de meest optimale bescherming en gezichtsverzorging te geven, kunt u zich het beste goed laten adviseren welke verzorgingsproducten bij uw huid passen.

De behandeling van een gevoelige huid

Een gevoelige huid kunnen we samen goed behandelen met de hoogwaardige huidverzorgingsproducten, in combinatie met een kalmerende gezichtsbehandeling. Daarbij leggen wij u graag uit wat u beter kunt vermijden en waar u rekening mee moet houden als u een gevoelige huid hebt. Wij helpen u graag, zodat de klachten snel zullen verminderen en u weer stralend voor de dag kunt komen.

Behandelingen op maat

Behandeling op maat bij een gevoelige huid ( ieder huid is uniek) 

Wilt u graag persoonlijk advies voor uw gevoelige huid? Maak dan een afspraak, zodat wij met onze kennis kunnen bekijken wat mogelijk de oorzaak is en een behandelplan kunnen opstellen.