Avalon Your Beauty Instituut

Al meer dan 25 jaar een begrip in Opmeer !

 

Neem contact op voor een vrijblijvend advies- en intakegesprek!

  Tel: 06-46 07 30 05/0226 358 -756

Beenvaatjes

Prijs: Op aanvraag

Beenvaten Beenvaten kunnen zowel medisch als cosmetisch als storend worden ervaren. Beenvaten worden ook wel bezemvarices genoemd. Storende beenvaten kunnen ontstaan door genetische aanleg, een staand beroep en/of een verzwakte vaatstructuur. Ze hebben een rode, paarse of blauwe kleur en zitten soms in kluwen bij elkaar geplakt. Met onze krachtige beenvaatlaser kunnen deze ontsierende vaatjes op een veilige en effectieve manier behandeld worden.

Voorafgaand aan de behandeling is het belangrijk om deze richtlijn goed door te lezen.

 

Wat houdt de behandeling tegen beenvaatjes in?

Tijdens de behandeling van beenvaatjes wordt er gebruik gemaakt van een long pulsed laser met een golflengte van 1064nm. Met deze krachtige laser kunnen we op een veilige en effectieve manier gesprongen bloedvaatjes en oppervlakkige beenvaatjes van 0.1 tot 5.0 mm doorsnede behandelen. Door de in het bloed aanwezige kleurstof hemoglobine wordt het licht van de laser geabsorbeerd en omgezet in warmte. Door de warmte stollen de eiwitten in het bloed en zal het bloedvat vernauwen en stuk gaan. Het omliggende weefsel van het gelaserde bloedvat wordt hierbij minimaal verwarmd, waardoor de huid intact blijft. In de maanden na de behandeling ruimt het lichaam via het lymfevatenstelsel de restanten van de kapotte bloedvaten of beenvaten op. Om het optimale resultaat te bereiken zijn er gemiddeld 3-5 behandelingen nodig met een interval van 8-12 weken.

 

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling?

Onderstaande punten zijn belangrijk voor een veilige behandeling en om optimaal resultaat te behalen: - Uw huid mag niet zongebruind zijn. Vier tot zes weken voorafgaand aan de behandeling mag de huid niet blootgesteld worden aan de zon, zonnebank, tanningspray’s, en/of zelfbruiners; - Eventuele haren in het te behandelen gebied dienen te worden kortgeschoren. Informeer uw huidtherapeut voorafgaand aan de behandeling altijd over (wijziging in) uw medicatie, eventueel gebruik van homeopathische middelen en over crèmes welke u gebruikt. Er mag niet behandeld worden tijdens zwangerschap/lactatie, gebruik van (enkele) antibiotica, gebruik van vitamine A-zuur (isotretinoïne/roaccutane), geschiedenis van keloïd litteken vorming, bestraling, interne defibrillator, pacemaker, actieve herpes simplexvirus (koortslip) in het te behandelen gebied, als u insuline afhankelijke diabetes heeft in combinatie met een slechte wondgenezing of als de huid (zon)gebruind is. Wat kunt u verwachten tijdens de behandeling? - Voorafgaand aan de behandeling worden er foto’s genomen; - Tijdens de behandeling kunt u een warm en/of prikkend gevoel ervaren; - Ten behoeve van het comfort kan de huid tijdens de behandeling eventueel worden gekoeld door middel van een luchtkoeling.

 

Wat kunt u verwachten direct na de laserbehandeling?

Het behandelde gebied kan na de behandeling branderig, rood en licht gezwollen zijn. De mate van roodheid en zwelling is afhankelijk van het huidtype en de intensiteit van de behandeling. Deze huidreactie verdwijnt normaliter binnen enkele uren na de behandeling; - De behandelde vaatjes kunnen door de behandeling tijdelijk donkerder verkleuren. De huidverkleuring zal na een aantal dagen herstellen. De onderhuidse verkleuring van de vaatjes kan enkele weken aanhouden. Richtlijnen herzien: november 2019 Adviezen voor na de laserbehandeling - Vermijd één week na de behandeling sauna, verwarmde baden en actieve sporten. - Drink tot 48 uur na de behandeling geen alcohol. - Indien u een uitgebreide vorm van beenvaatjes heeft, is het raadzaam om minimaal twee weken na de behandeling (aangemeten) compressie kousen te dragen. - Probeer niet aan de huid te krabben. Hierdoor verhoogt u het risico op irritaties of ontstekingen. - Indien gewenst kunt u gedurende enkele dagen na de laserbehandeling de geadviseerde nabehandelingscrème aanbrengen. - Blijf tijdens de gehele behandelperiode tot minimaal zes weken na de laatste behandeling met het behandelde gebied uit de zon. Kunt u de zon daar echt niet vermijden, gebruik dan regelmatig een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Na ongeveer 8-12 weken zal het resultaat van de behandeling langzaam zichtbaar worden. Het eindresultaat is zichtbaar 3-6 maanden na de laatste laserbehandeling. De oorzaak van het ontstaan van de storende vaatjes, zoals ouder worden, erfelijke aanleg, een staand beroep of zwangerschap is niet weg te nemen. Houd er rekening mee dat een jaarlijkse onderhoudsbehandeling soms nodig kan zijn. De follow-up wordt via foto’s bijgehouden in uw dossier. Indien u twijfelt of er een onderliggend probleem ten grondslag ligt aan uw beenvaatjes of wanneer u veel last heeft van spataderen, is het raadzaam voorafgaand aan een laserbehandeling contact op te nemen met uw arts of vaatchirurg. Een aanvullend vaatonderzoek kan dan wenselijk zijn.

 

Wat zijn de mogelijke complicaties?

Wanneer de voorzorgsmaatregelen en instructies goed opgevolgd worden komen er zelden complicaties voor. Ondanks veel zorg aan de uitvoering treden er in een enkel geval complicaties op na een behandeling, zoals: Pigmentreactie, blaarvorming en huidinfecties. De meeste reacties zijn van voorbijgaande aard. Bij vermoeden van een complicatie of bij vragen omtrent de nazorg adviseren wij u altijd direct contact op te nemen.

 

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze richtlijn nog vragen, dan zal uw behandelaar deze graag met u doornemen.

 

Bij verhindering dient u zich minimaal 48 uur van tevoren af te melden. Indien niet tijdig is afgemeld, zijn wij helaas genoodzaakt om €35,- consultkosten in rekening te brengen. (Geldige afmelding per telefoon, voicemail of e-mail)

Avalon Your Beauty Instituut
Lijster 3a
1715 VT Spanbroek

0226 - 358 756/06 46 07 30 05
info@yourbeautyinstituut.nl